Blog


Kampi shkollor (6-11vjeç)

Nga data 15 qershor deri më 31 korrik hapet kampi shkollor 2020. 8:00 Pritja me mësuese Artën 9:00 Veprimtari kreative me mësuese Onedën 10:00 Dëfrim e relax 10:40 Mësimet e verës me mësueset Concetta & Daniela 11:40 Palestër dhe sport 
Më shumë

Libri “Vitet e qetësimit”

Në vazhdim prezantimi i librit “Vitet e qetësimit”, i shkruar nga Paolo Rago. Paolo Rago ka njëzet e pesë vite që jeton në Shqipëri, ku ka punuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Bashkëpunimit Italian, UNICEF, Bankën Botërore dhe organizata të 
Më shumë

Dantedì 2020

Të dashur prindër dhe miq të shkollës, me rastin e ditës kushtuar Dante Alighierit, kemi dëshirë të marrim pjesë në projektin e propozuar nga Selia Qendrore e Shoqërisë Dante Alighieri duke lexuar në italisht Kengen V të Komedisë Hyjnore. Natyrisht 
Më shumë

Edukimi i shijes

A mundet që edukimi i shijes të bëhet pjesë e kurrikulës mësimore në shkollat ​​tona? Shkolla Italiane në Tiranë merr pjesë në projektin “Edukimi i ushqimit: kultura e shijes”. Një projekt i Fondacionit Reggio Children dhe Pause Atelier dei Sapori 
Më shumë

Mësimet në distancë

Të dashur prindër dhe nxënës, siç është komunikuar nga Ministria e Arsimit me dt. 1 prill 2020, shkollat do të mbeten të mbyllura deri ne fund te emergjences Covid-19. Por, mësimi në distancë vazhdon rregullisht. Studim të mbarë!
Më shumë

Shkolla – UNIPD

RIFILLIMI DHE NDËRTIMI I EUROPËS ME GJUHËN DHE KULTURËN ITALIANE: SHKOLLA ITALIANE NË TIRANË FIRMOS NJË MARRËVESHJE ME UNIVERSITETIN E PADOVAS “Kemi filluar me Shkollën tonë Italiane në Tiranë dhe me Universitetin e Padovës, një doktoraturë Kërkimore në Shkencat Filologjike 
Më shumë

PLIDA A1-B2 20/6/2020

Ju informojmë se Selia Qëndrore e PLIDA-s ka konfirmuar ditën e shtunë datë 20 qershor për zhvillimin e seancës PLIDA Juniores *nën 18 vjeç* (niveli A1-B2) , prandaj, regjistrimi për këtë seancë është i hapur nga sot.
Më shumë