Libri “Vitet e qetësimit”


Në vazhdim prezantimi i librit “Vitet e qetësimit”, i shkruar nga Paolo Rago.

Paolo Rago ka njëzet e pesë vite që jeton në Shqipëri, ku ka punuar në Drejtorinë e Përgjithshme të Bashkëpunimit Italian, UNICEF, Bankën Botërore dhe organizata të tjera ndërkombëtare. Në Tiranë, ai ka punuar në zyrën e shtypit të Ambasadës Italiane dhe bashkëpunoi me Institutin Kulturor Italian. Në të njëjtin qytet ai ishte drejtues i departamentit të gjuhës italiane në Universitetin e Zonja e Këshillit të Mirë dhe është anëtar i bordit të universitetit privat Marin Barleti. Ai mbikëqyri përkthimin në shqip të veprave të eseve italiane dhe është autor i teksteve gramatikore italiane dhe eseve mbi Shqipërinë.