Shkolla – UNIPD


RIFILLIMI DHE NDËRTIMI I EUROPËS ME GJUHËN DHE KULTURËN ITALIANE: SHKOLLA ITALIANE NË TIRANË FIRMOS NJË MARRËVESHJE ME UNIVERSITETIN E PADOVAS

“Kemi filluar me Shkollën tonë Italiane në Tiranë dhe me Universitetin e Padovës, një doktoraturë Kërkimore në Shkencat Filologjike dhe Letrare e cila shpresojmë se është një nga shumë mundësitë për të rinisur së bashku me rrjetin tonë të mbi 480 komiteteve në botë ”, informon Alessandro Masi, Sekretari i Përgjithshëm i Shoqërisë Dante Alighieri, një institucion që merret me përhapjen e kulturës italiane në botë që nga viti 1889.

Shkolla Italiane e Tiranës, e dëshiruar fort nga Presidenti Andrea Riccardi, përfaqëson një rrugë me rëndësi themelore për përhapjen e italishtes përtej Adriatikut. Në Tiranë në veçanti, gjuha dhe kultura italiane mund të luajë një rol shumë të rëndësishëm në rimëkëmbjen e vendit tonë dhe për zhvillimin e marrëdhënieve me Shqipërinë në këtë kohë të vështirë, kur përhapja e Covid-19 shqetëson Evropën dhe gjithë planetin.